השוואה בין מוח אחד לרפואה הקונבנציונלית

השוואה בין מוח אחד לרפואה הקונבנציונלית
רפואה קונבנציונלית והתמקדות בבעיה
הרפואה הקונבנציונאלית רואה את הפגע את הווירוס, חיידק, שבר, סרטן, סוכרת, בעיות בלב, במערכת העיכול ועוד היא בעיקר מתמקדת בבעיה ופתרונה: ניתוח, תרופות, גבס, אנטיביוטיקה, קוצב לב, הימנעות מאכילה- מפחמימות ועוד. הרבה פעמים אין יחס לאדם באופן כללי אלא רק לבעיה הספציפית, הרפואית, ודרך הטיפול בבעיה הרפואית.
כמובן שברפואה רגילה מתייחסים בעיקר לסימפטום ולא להרגשה וכמובן לא לסיבה הרגשית שבגללה קרתה התקלה הפיזית. הרפואה היום כל רופא מתמחה בעניין שלו: אחד בלב, אחד בראש, אחד באוזניים, ברשתית ושני בקרנית, אחד באגן ושני בברך. ההתמחות נהיית יותר ויותר ספציפית, ממוקדת ופחות כללית על האדם שעומד מאחורי הבעיה.
נכון שיש רופא משפחה שלכאורה ההתמחות שלו היא באדם ובכלליות של האדם, אך גם לו מוקצבות 10 דקות לכל לקוח, ומה כבר אפשר להספיק בעשר דקות? כמעט כלום, אני מכיר רופא משפחה שאומר אם אתם רוצים תקבעו 2 תורים רצוף...
עולם הפסיכיאטריה ברפואה הקונבנציונלית
בעולם הפסיכיאטריה, שהוא חלק מהרפואה הקונבנציונאלית, הטיפול המרכזי שהם נותנים זה תרופות או זריקות. הפסיכיאטר בארץ מאבחן את סוג הבעיה (בערבון מוגבל...) ומנסה להתאים את החומר והמינון לאדם על סמך ניסיון אישי.
גם באבחון וגם בהתאמת התרופה זה עניין של ניסוי וטעיה. אחרי ניסיונות טובים ופחות טובים אולי בסוף מגיעים לתרופה מתאימה לאדם, אולי.
תהליכים רפואיים וההשפעה שלהם
תהליכים רפואיים מצילים את האדם ונותנים לו אפשרות להתמודד, וטוב שיש את הרפואה הרגילה עם המומחיות וההתפתחות שלה, עם האנטיביוטיקה ושלל תרופות נוספות שבמצבים אקוטיים מצילים חיים ולכן תוחלת החיים, כן, גם בזכות האנטיביוטיקה עולה כל הזמן.
מרפא טיבטי אמר פעם: "אם המקרה הוא אקוטי כמו התקף לב לכו לרפואה הרגילה ואם זה לא אקוטי לכו לרפואה המשלימה." ואני אוסיף: אם תלכו בזמן לטפל בנפש ובחסימות הרגשיות לא תגיעו למקרים אקוטיים.
הגישה של הרפואה המשלימה
ברפואה המשלימה התפיסה היא שהיבטים רגשיים לא פתורים יביאו חולשה, חוסר איזון אנרגטי (עודף או חוסר אנרגיה) במקום שקשור לכך והחולשה האנרגטית פותחת פתח לבעיה- חיידק, וירוס, כאבים ומחלות קשות באותו איבר.
ברם סטוקר, שכתב את הספר האימים "דרקולה" על ערפדים, כתב משפט מדהים: "צריך להשאיר אשנב או דלת פתוחים על מנת שערפד יוכל להיכנס." והפירוש שלי למשפט זה: כשיש חולשה אנרגטית בגוף, ה"ערפד" – וירוס, חיידק, סרטן ועוד – ימצאו להם פתח להיכנס ולתקוף.
השפעת החולשה האנרגטית על הבריאות
במצב מאוזן כל פעם שמגיע "ערפד" המערכת החיסונית מצליחה להתמודד מולו ולחסל אותו כולל חיידקים, וירוסים, גופים סרטניים ועוד. לאדם יש מערכת חיסונית משוכללת שיודעת איך להתמודד עם כל אויב וצר. בזמן משבר רגשי או כשעולים נושאים לא פתורים, המערכת החיסונית מתדרדרת ולא מצליחה להתמודד מול האויב.
מחקרים מראים שכשהאדם שמח וטוב לב, המערכת החיסונית עובדת פי 6 מהרגיל וכשהאדם בעצב ודיכאון, המערכת החיסונית תעבוד באחד חלקי 6 מהרגיל. ההבדל בין שמחה לעצב זה אחד חלקי 36 וזה משפיע על כל מחלה וכאב.
הקשר בין רגשות למחלות פיזיות
כמו: בעיות בתקשורת = גרון – חוסר או עודף תקשורת; התקדמות = רגליים שעוצרות מלהתקדם בחיים מרוב פחדים; גמישות = ברכיים; כאבי ברכיים מזהירים אותנו מגמישות יתר. צעקות = אוזניים; מה שמענו ולא רצינו לשמוע? מה רצינו לשמוע ולא שמענו? בעיות בשד = הנקה, הענקה ולדעת לשים את הגבולות, יותר מדי הענקה או פחות מדי הענקה יביאו לבעיות.
איך מוח אחד מתמודד עם טראומות וחסימות
במוח אחד אנו מוצאים את הסיבה הרגשית ונשחרר אותה כך נוכל להגיע לאיזון אנרגטי באיבר עצמו וכשיגיע אויב המערכת החיסונית תוכל להתמודד מול כל אויב.
- במוח אחד מקשיבים לאדם מצוין ועמוק והעבודה היא דרך הגוף = תת מודע ששם יושבים כל בעיותינו, הנהגותינו ודפוסי ההתנהגות המאתגרים שאנו רוצים לשנות.
- בדיקת שריר = מכונת האמת = הפוליגרף של מוח אחד – קינסיולוגיה. בדיקת שריר זה כלי מדהים לחקר האמת ולהגיע באמת לקושי, לתיקון, לאירועים ולגיל סיבה = הטראומה במדויק (ובעדינות...).
- התיקונים הפיזיים שבהם אנו משחררים ומתקנים את הטראומה בהווה ובגיל סיבה בכדי לשחרר את הטראומה.
- בדיקת שריר מאפשרת לנו בקלות ובאמינות גבוהה, תוך עקיפת התת מודע, להגיע במדויק לטראומות שאותן יש לשחרר ולשחרר בקלות.
במוח אחד אנו לא עובדים דרך מודעות והבטחות שאת אותה תגובה לא נעשה שוב, כיוון שהעשייה הזו היא מהתת מודע העמוק ומילים לא יגיעו לנקודה וישחררו אותה אלא שחרור הטראומה.
במוח אחד- קינסיולוגיה אנו נותנים קצת תרגילים בבית לעשות ביום יום ולחזור עליהם לפני משימה שמלחיצה- מפעילה את המוח האחורי בכדי להחזיק "מוח קדמי" וכן בזמן שעולה מתח, כך שלאדם יש ליווי לחיי היום יום.
תהליך עבודה במוח אחד ישחרר את האדם מכבלי עבר ודפוסי עבר ויביאו לנו את החיים שאנחנו בוחרים בתהליך עבודה שאנו עושים ביחד עם המטופל קודם כל נקשיב לו ונבין אותו ובעזרת הכלים של מוח אחד- בדיקת שריר, תרגילים וירידה לגיל סיבה- גיל הטראומה נשחרר כל חסימה בכדי שבאמת נגיע לחיים שאנחנו בוחרים ולא לפעול לפי העבר= לפי דפוסי התנהגות.
כל אדם, אבל כל אדם סוחב עליו תיבת פנדורה שבה מוחבאים עמוק טראומות, רגשות אירועים, הורים, פגיעות, דפוסים, כעסים, אלימות, מיניות, דפוסי אוכל, מחלות פיזיות ועוד. כשאנו קוברים אותם עמוק עמוק בתוככי המוח השורד, בתוך תיבת הפנדורה שתגרום לנו למסע כבד לחיים עד שיום אחד זה יתפוצץ עלינו ועל הסביבה אם דרך כעסים, אלימות, מיניות, בגידות או בריחה מהחיים אם בעזרת מחלות קשות שיביאו עלינו כיליון. הגיע הזמן לשחרר את העומס הרב לחיים בכדי להגיע לחיים טובים ומספקים.
טוב מאד שכל אחד ימצא את הכתובת המדויקת והדרך המדויקת לו בכדי לשחרר את כל העומס הזה ולהגיע לחיים בחיריים היום לטובתו ולטובת הסביבה שלו.
לכו על זה עכשיו חפשו את האדם המתאים והתחילו בטיפול, שיהיה לכם מישהו שידע להקשיב ולתמוך במצבים שונים.
סיכום
השוואה זו מציגה את ההבדלים בין הרפואה הקונבנציונלית לרפואה המשלימה, תוך דגש על שיטת מוח אחד כמסייעת לאיזון רגשי ופיזי, ושחרור חסימות שמובילות למחלות.
